Graffitiverwijdering

graffiti-verwijderen1Nog steeds gebeurt het regelmatig dat bushokjes, gevels of elektriciteitshuisjes beklad worden met graffiti. is gespecialiseerd in graffitiverwijdering, zowel met hoge druk, schoonmaakmiddelen als zandstralen.

Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen is niet iets dat je zomaar even doet. Er is echt vakkennis en ervaring voor nodig. Iedere ondergrond vraagt namelijk om een andere aanpak. En niet ieder schoonmaakmiddel doet wonderen op elk materiaal. Ook voor monumenten gelden bijvoorbeeld speciale regels. Het is dus echt van belang een specialist in te schakelen voor klussen van deze aard.

Methoden voor graffitiverwijdering

Er bestaan verschillende methoden om graffiti te verwijderen. RSV Schoonmaakdiensten beschikt over een mobiele hogedrukreiniger die een regelbare watertemperatuur en -druk kent. Niet ieder materiaal mag namelijk met heet water bespoten worden, soms richt dit zelfs schade aan.
Soms bieden onze speciale schoonmaakmiddelen uitkomst en kan de klus geklaard worden zonder hoge druk. De klassieke spons en gespecialiseerd sop bieden dan uitkomst.
De laatste methode om de graffiti te verwijderen is door de gevel te stralen. In dit geval wordt het vuil met zand of water (of een combinatie hiervan) van de gevel gespoten. Het betreft hier niet letterlijk zand, maar dit is in de volksmond nog steeds de meest gebruikte benaming. Zandstralen met echt zand mag namelijk inmiddels niet meer in Nederland, maar daar zijn andere materialen voor in de plaats gekomen met hetzelfde effect. Stralen is de meest grondige manier van gevelreiniging. Dit is dan ook de meest specialistische manier en vereist speciale kleding, opleiding en materialen. Bij een poreuze gevel is deze methode absoluut niet aan te raden, de kans dat er beschadigingen optreden is dan te groot.
Wat de beste manier voor u is, hangt af van de vervuiling en het type en materiaal van de gevel. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Impregneren voor bescherming

Het is aan te raden na het verwijderen van de graffiti het materiaal (de muur of gevel) in te spuiten met een coating. Op deze manier hecht er minder snel nieuw vuil of nieuwe graffiti aan het oppervlak. Ook voor dit impregneren van de gevel bent u bij RSV Schoonmaakdiensten aan het juiste adres. Impregneren biedt u nog meer voordelen: Het maakt de gevel waterafstotend, werkt brandvertragend, schimmelwerend en beschermt tegen weersinvloeden, zoals zure regen.
Maak een afspraak met ons om uw wensen te bespreken.

Graffitiverwijdering

Contactgegevens

RSV Schoonmaakdiensten
Korenmolenlaan 8
3404 DE IJSSELSTEIN

Tel: 030 - 274 1254
Mob: 06 - 5232 5032
Fax: 0842 - 254 436

www.rsvschoonmaakdiensten.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


KvK Utr.: 30211627
BTW Nr.: NL 12.50.46.996 B01